Ανακοινωσεις
Υποτροφίες για αλλοδαπούς φοιτητές PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2012 14:49

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.onassis.gr/scholarships-foreigners.php

 
Ενημερωτική Εκδήλωση στα πλαίσια του Ερευνητικού Προγράμματος «Διερεύνηση των Δυνατοτήτων και των Προοπτικών Ένταξης των Αφρικανών Μεταναστών στην Ελληνική Κοινωνία Υποδοχής» PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2011 15:51

Το Γραφείο διασύνδεσης του Α.Π.Θ διοργανώνει Ενημερωτική Εκδήλωση στα πλαίσια του Ερευνητικού Προγράμματος «Διερεύνηση των Δυνατοτήτων και των Προοπτικών Ένταξης των Αφρικανών Μεταναστών στην Ελληνική Κοινωνία Υποδοχής».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον σύνδεσμο: http://www.cso.auth.gr/greek/Drasi90.gr.htm

 
Σεμινάρια εκμάθησης γραφής Braille από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 17:15

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας), θα πραγματοποιήσει τμήματα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης Braille. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο 2012.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων να ενταχθούν στα προαναφερόμενα τμήματα θα διαρκέσει μέχρι και τις 31/12/2011 στα γραφεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών στην Βασ. Όλγας 114 & Π. Συνδίκα (3ος όροφος), ώρες 9.00π.μ. έως 3.00μ.μ. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2310-250111, εσωτερικό 114 ή 115 ή 116.

 
Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας για φοιτητές Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2011 12:37

Το Γραφείο Διασύνδεσης θα υλοποιήσει την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012 νέες δράσεις προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών που προέρχονται από Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες (ΑΜΕΑ, παλλινοστούντες, μετανάστες, άτομα με γλωσσικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες κτλ) με στόχο την ανάπτυξη των επαγγελματικών τους προσόντων και την ενίσχυση της εργασιακής τους ένταξης. Πιο συγκεκριμένα θα παρέχει:


Ατομική Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Μέσω της ατομικής συμβουλευτικής οι φοιτητές/ απόφοιτοι θα έχουν την δυνατότητα να εντοπίσουν δυνατά σημεία και επαγγελματικές δεξιότητες, να θέσουν προσωπικούς επαγγελματικούς στόχους καθώς και να σχεδιάσουν και να θέσουν σε εφαρμογή ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου

 

Ενημέρωση για εξειδικευμένα θέματα που αφορούν σε μέλη Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης μέσω ΟΑΕΔ

Προγράμματα επιδότησης για επιχειρήσεις

Προγράμματα κατάρτισης

Επιδόματα / Υποτροφίες

 

Ομαδικά Εργαστήρια Συμβουλευτικής με θέμα:

Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής

Συνέντευξη επιλογής προσωπικού

Τεχνικές αναζήτησης εργασίας

Αυτογνωσία και λήψη επαγγελματικής απόφασης

 

Τηλεσυμβουλευτική

Συμβουλευτική που παρέχεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/ τηλεφώνου/ skype για απόφοιτους ΑΜΕΑ που δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου ή διαβιούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Τα εργαστήρια θα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των φοιτητών ΑΜΕΑ (προσβάσιμα σε άτομα με καροτσάκι, συζήτηση επιμέρους εξειδικευμένων θεμάτων κτλ)

Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες μας μπορούν να απευθύνονται στην κα Βάλια Παυλίδου (2ο Περιφερειακό Γραφείο Διασύνδεσης, Κτίριο Σχολής ΝΟΠΕ, 1ος όροφος) και στο τηλέφωνο 2310997350 ή ηλεκτρονικά στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
Προκήρυξη θέσεων μερικής απασχόλησης για φοιτητές του Α.Π.Θ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2011 19:05

Το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προωθεί μήνυμα των Πρυτανικών Αρχών στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας:

Προκήρυξη θέσεων μερικής απασχόλησης για φοιτητές του Α.Π.Θ.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν αναλάβει για την ανάπτυξη των ιδίων εσόδων του Πανεπιστημίου και επιθυμώντας να ενισχύσουν και να στηρίξουν τους φοιτητές στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, προσφέρουν θέσεις μερικής απασχόλησης στις νέες δομές που αναπτύσσουν (κυλικεία, e-shop, εκδοτικός οίκος, ενοικίαση ποδηλάτων).

Πρόκειται για θέσεις 4ωρης απασχόλησης και περιορισμένης διάρκειας. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει και για θέσεις εργασίας που απευθύνονται σε φοιτητές με αναπηρίες. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, ενώ θα συνεκτιμηθούν ειδικά προσόντα και η εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Α.Π.Θ. με την προϋπόθεση ότι δεν απασχολούνται σε άλλη θέση εργασίας.

Βάσει των αιτήσεων θα καταρτιστεί ενιαία λίστα από την οποία θα καλούνται οι υποψήφιοι με σειρά προτεραιότητας για την κάλυψη των θέσεων που προκύπτουν.

Η υποβολή αιτήσεων θα πραγματοποιείται καθημερινά τις ώρες 09:00-14:30 στο Γραφείο της Κατασκήνωσης Καλάνδρας (1ος όροφος Κτιρίου Διοίκησης, τηλ. 2310 995350) από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης τις ώρες 13:00-20:00 στο τηλ. 2310 996723, 996716 (Αναστασία Λάππα).

Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση εργασίας
  2. Σύντομο βιογραφικό
  3. Βεβαίωση σπουδών
  4. Φωτοτυπία ταυτότητας
  5. Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας[1]
  6. Δήλωση στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9)[2]
  7. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  8. Λοιπά πιστοποιητικά (για περιπτώσεις φοιτητών με αναπηρίες)

Το έντυπο της αίτησης μπορείτε να το κατεβάσατε από τον σύνδεσμο: http://press.auth.gr/news/wordpress/?p=24685

Το Πρυτανικό Συμβούλιο,

Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

[1] Κατατίθεται πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα του αιτούντος και των γονέων. Σε περίπτωση που ο ίδιος δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση, κατατίθεται μόνο εκκαθαριστικό σημείωμα των γονέων.

[2] Κατατίθεται πρόσφατη δήλωση στοιχείων ακινήτων του αιτούντος και των γονέων. Σε περίπτωση που ο ίδιος δεν υποβάλλει δήλωση, κατατίθεται μόνο δήλωση στοιχείων ακινήτων των γονέων.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL