Ανακοινωσεις
Ενημέρωση για Συμβούλους Υποστήριξης Πρόσβασης στις Σπουδές και για φοιτητές/τριες του ΑΠΘ (Μάιος 2018) PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2018 18:16

Το Παρατηρητήριο Φοιτητών/τριών Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων διοργάνωσε εκδήλωση/ενημέρωση για τους Συμβούλους Υποστήριξης Πρόσβασης στις Σπουδές των φοιτητών/τριών των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και τους φοιτητές/τριες του ΑΠΘ σχετικά με τις παρεχόμενες υποστηρικτικές δομές του Ιδρύματος. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9/5/2018, στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΑΠΘ:

Τμήμα Σπουδών ΑΠΘ

Γραφείο διασύνδεσης ΑΠΘ

Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας ΑΠΘ

Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΑΠΘ 
Ενημερωτικό Σεμινάριο για τους Συμβούλους Υποστήριξης Πρόσβασης στις Σπουδές (Ιανουάριος 2018) PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2018 14:49

Το Παρατηρητήριο φοιτητών ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ΑΠΘ διοργάνωσε Ενημερωτικό Σεμινάριο για τους  Συμβούλους Υποστήριξης Πρόσβασης στις Σπουδές και εκπροσώπους από τη Γραμματείες όλων των τμημάτων του ΑΠΘ την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, ώρα 13:00-14:00 στο ΚΕΔΕΑ, αμφιθέατρο ΙΙΙ.

 
Κατάσταση φοίτησης και ακαδημαϊκές επιδόσεις φοιτητών ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 14:49

Το Παρατηρητήριο Φοιτητών Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων διοργάνωσε Ημερίδα στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας με θέμα: Κατάσταση φοίτησης και ακαδημαϊκές επιδόσεις φοιτητών ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και προτάσεις αντιμετώπισης των δυσκολιών που συναντούν.

 
Εκφοβισμός (Bullying): Μύθοι και Πραγματικότητες στη Διάρκεια των Σπουδών. Πρόληψη και Αντιμετώπιση PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 14:49

Εργασίες της Ημερίδας που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Φοιτητών Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων του Α.Π.Θ., με θέμα «Εκφοβισμός (Bullying): Μύθοι και Πραγματικότητες στη Διάρκεια των Σπουδών. Πρόληψη και Αντιμετώπιση» στις 29/4/2015.

 
Έκθεση Παρατηρητηρίου 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 24 Απρίλιος 2016 17:24

Έκθεση Παρατηρητήριο 2016Δείτε εδώ την ανάλυση δεδομένων φοιτητών του ΑΠΘ σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής και την τρέχουσα κατάστσαή τους.

Η παρούσα έκθεση είναι επανάληψη της προηγούμενης μελέτης που διεξήχθη το 2012 με βασικό ερώτημα την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στο ΑΠΘ σε ότι αφορά τους φοιτητές που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Βασικά ερωτήματα για την ύπαρξη και τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου όπως: «Ποιες είναι οι ευαίσθητες ομάδες στο ΑΠΘ;», «Πώς κατανέμονται στα Τμήματα;», «Ποια είναι η ακαδημαϊκή πορεία τους;» είναι εξαιρετικά δύσκολο να απαντηθούν λόγω της συχνά ασαφούς έννοιας της «ευαίσθητης ομάδας» και της δυσκολίας ανίχνευσης ατόμων σε τέτοιες ομάδες. Οι δυσκολίες αυτές οφείλονται κυρίως στην έλλειψη συστηματικής καταγραφής και παρακολούθησης μεγάλου μέρους των φοιτητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ως πιο άμεσα εφικτή προσέγγιση, που υλοποιήθηκε

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL